PROJECTE PANDERO


El Projecte Pandero és un disc d'autor basat en algunes de les antigues cançons de pandero quadrat. La tria de les tonades s'ha fet des del cor buscant l'escència d'un canal per on hi pogués navegar la paraula. Aquest disc ha estat possible gràcies al micromecenatge. A tots els/les mecenes, mil gràcies.


És una quimera.
És anècdota dins d'una tradició centenària.
És un acte de justícia a les dones i a la cultura del nostre país.
És un concert i un disc de cançons.De llocs al món on hagin quedat vestigis en la memòria de l’ús del pandero quadrat, no n’hi ha gaires. Un dels pocs és a Catalunya que destaca per la gran riquesa de tonades, la curiosa litúrgia al voltant de l’instrument i sobretot, malgrat que diuen que no és important... destaca per tenir els panderos més grossos i lluïts de la galàxia.

Les cançons de pandero són un "gènere" de cançons tradicionals catalanes de lletra improvisada cantades exclusivament per dones que s'acompanyen fent sonar un pandero quadrat. Això s'ha adaptat a un format modern, amb guitarres i màquina de loops. La peculiaritat del gènere a més, permet un espectacle obert i dinàmic en els directes on la interacció amb el públic és constant. Poesia d'anada i tornada.

.