DALLONSES
Si sumem les paraules festa, glosa i entorn, el resultat que obtenim és Dallonses. Un espectacle itinerant que casa, pel civil, la festa amb la poesia. La cançó improvisada entrellaça les notícies de la tele amb la visó més fresca i quotidiana de l'entorn. Tot plegat vestit amb el “trajo” dels diumenges, fet amb retalls d’Espriu, de la Raspall, de la Marçal... Tela fina! 


Dallonses és una mena de Flash mob a la catalana acompanyada d’una de les moltes possibles desconstruccions de la cobla adaptada a les necessitats líquides de principis del segle XXI i tot plegat posat al servei de la poesia popular. Els glosadors acompanyats d’una petita formació de músics versen sobre la gent del carrer, sobre l’actualitat social i cultural del nostre país anant de la mà dels versos dels grans poetes que van traient el cap pel lloc més inesperat suggerint idees i forçant rimes. L’alta (o millor dit, l’altre) poesia ens arriben a través de la gent i les entitats del territori que ens acull.
Dallonses es basa en tres puntals. El primer és la cultura d’arrel amb la glosa i la música que l’acompanya com a estendard. El segon és teixir un canal entre la poesia popular i la dels grans poetes i poetesses catalanes. Per últim teixeix complicitats amb el territori que acull la proposta vinculant gent i entitats de l’entorn.
 

Fitxa artística i tècnica